Sistem Tasarımı

System1k

Sistem tasarımı bir projenin temelidir. Demirer Kablo’da öncelikle müşterinin sağladığı veriler doğrultusunda kablo tasarımı yapılır. Ardından, kablonun akım taşıma kapasitesi ve kayıplarını etkileyen, derinlik ve fazlar arası mesafe gibi kritik hesaplamalar yapılır. Uzman ekibimiz tarafından yürütülen saha etüdü, makara uzunlukları ve ek yerlerini belirlememizi sağlar ve son olarak uygun kablo sistem konfigürasyonu seçilir ve tasarlanır. Bu kablo sistem konfigürasyonları aşağıdaki gibidir:

Kablo Sistem Konfigürasyonları

Her iki taraftan topraklama

Bu sistem daha çok kısa uzunluktaki devreler için kullanılır. Her iki ucun topraklanmış olması sebebiyle metal ekran üzerinden sürekli bir akım akar.

Bu, iletkenin akım taşıma kapasitesini düşürürken  iki uçta da dokunma gerilimi oluşmaz. Bu yöntem, , kısa uzunluklu açık şalt ve trafo devrelerinde sıklıkla kullanılır.

Tek taraftan topraklama

Bu sistem kablonun metalik ekranı üzerindeki sirkülasyon akımını engellemek üzere tasarlanmıştır. Bu kablonun akım taşıma kapasitesini doğrudan arttırır. Kablonun metal ekranı üzerinde endüklenen gerilim, hattın uzunluğu ve iletken üzerinden geçen akım ile doğru orantılıdır. Single-Point Bonding metodu sınırlı güzergah uzunlukları için kullanılabilir. Genellikle ekranın açık uçlu tarafında (SVL tarafı) oluşan gerilim uzunluğu kısıtlamaktadır.

Çaprazlama

Cross Bonding metodu flat formasyonda faz empedanslarını dengelemek ve aynı zamanda kabloların metalik ekranları üzerinde endüklenen gerilimi en aza indirmek için yaygın olarak kullanılır.

Link box’lardaki cross bonding bağlantıları endüklenen gerilimi minimize ederken transpozisyon da empedansları dengeler. Metalik kılıf bağlantılarında bir akım oluşmakla birlikte ekrandan üzerinde önemli bir akım akmaz.